NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

Viena nuotaka, dveji bateliai

Viena nuotaka, dveji bateliai

Kiekviena nuotaka svajoja, kad vestuvių diena būtų gražiausia jos gyvenimo diena, o kad ji pati atrodytų pritrenkiančiai. Be abejo, kad šios svajonės išsipildytų, nuotaka taip pat turi jaustis gerai.

Vestuvių šventė dažnai trunka visą dieną ir naktį, o nuotakos bateliai paprastai būna visai nauji. Tad nesvarbu, ar jie aukštakulniai, ar ne, su naujais bateliais išbūti taip ilgai ir išlaikyti sveikas kojas bei jaustis gerai iki vakaro gali būti rimtas iššūkis!

Šią problemą galima spręsti keliais būdais. Galima rinktis "amerikietiškąjį" variantą ir prie nuotakos suknelės derinti sportinius batus (tam tikrais atvejais iš tiesų gali gautis įspūdingas rezultatas). Kitu atveju, pavargus kojoms, batelius galima tiesiog nusispirti ir tęsti šventę basomis. Tačiau tos, kurios linkusios visos šventės metu būti su batais ir atrodyti pritrenkiančiai bei elegantiškai, dabar ir Lietuvoje gali rinktis pasaulyje populiarų sprendimą - perlenkiamus batelius (angl. after-party shoes). Tai bateliai, kurie persilenkia ir įsideda į krepšelį, o juos apsiavus atrodo kaip įprasti bateliai.

Perlenkiamus batelius dabar galima įsigyti MyDAY.lt nuotakos drabužinėje bei internetu Heel Free elektroninėje parduotuvėje.

Trims jaunoms moterims, kurios per savo vestuves avėjo dvi poras batelių: įprastus ir sulankstomus Heel Free batelius, uždavėme po kelis klausimus. Štai jų atsakymai.

Ar batelius vestuvėms pirkote ar siuvotės? Kur?

Aušra: Batelius vestuvėms pirkau Lietuvoje.

Agnė: Batelius vestuvėms nusipirkau, nors turėjau labai daug svarstymų. Pirma mintis išties buvo juos pasisiūti, kad būtų super patogu šventės dieną. Tačiau nebuvau galutinai nusprendusi ko noriu, o kai išgryninau savo idėją, liko per mažai laiko. Tad nusipirkau juos Lietuvoje, Vilniuje, beveik beveik tokius, apie kokius ir svajojau.

Milda: Vestuvinius batelius man siuvo pagal užsakymą Lietuvoje. Bateliai nebuvo kažkuo išskirtiniai. Nutariau siūtis dėl to, kad dažnai nauji batai labai greitai nuspaudžia, tad tikėjausi, kad pasiūti pagal mano koją bus patogesni.

Su kokiu didžiausiu iššūkiu susidūrėte rinkdamasi vestuvinius batelius?

Aušra: Buvo sunku rasti patogius ir gražius, tinkamos spalvos. Paprastai man sunku rasti tinkamus batelius dėl aukštos kelties, todėl paieškoms skyriau nemažai laiko.

Agnė: Sunkiausia buvo batelius rasti. Norėjosi, atrodo, niekuo neypatingų, 5-6 cm aukščio storu kulniuku, kreminės spalvos batelių, tačiau užduotis pasirodė sunkesnė, nei galite įsivaizduoti. Žinoma, reikėjo optimalaus kainos ir kokybės varianto.

Milda: Sunkiausia buvo atrasti patogius batus, o tai man buvo svarbiausia.

Kodėl nusprendėte vestuvėms įsigyti ir perlenkiamus batelius? Ar šis sprendimas pasiteisino?

Aušra: Išsirinkau vestuvinius batelius aukštu kulneliu, todėl norėjosi turėti ir žemakulnius batelius, kad galėčiau vakare persiauti. Sprendimas įsigyti Heel Free batelius pasiteisino 100 procentų.

Agnė: Perlenkiami bateliai buvo įdomi ir negirdėta naujiena. Tačiau draugė užsiminė, kad jie būna labai patogūs ir minkšti. Sudalyvavau Heel Free konkurse - ir laimėjau baltus perlenkiamus batelius, kad mane gelbėtų nuo pavargusių kojų!

Milda: Nepaisant to, kad batelius siuvausi ir jie netgi buvo be aukšto kulno, vestuvėms būtinai norėjau įsigyti sulankstomus batelius. Dar ko gero nesu turėjusi batų, kurie patį pirmą kartą, ypač juos avint ilgiau ir vaikštant bei šokant daugiau, nenutrintų kojų. Tuo metu (mano vestuvės vyko 2012 metais) Lietuvoje dar nebuvo kur įsigyti perlenkiamų batelių, tačiau jau ir anksčiau buvau jų atsisiuntusi iš užsienio. Tad ir vestuvėms juos suradau internete. Tiesa, tai buvo nemaža investicija (medžiaginiai perlenkiami bateliai su atsiuntimu kainavo arti 100 svarų), tačiau šis sprendimas tikrai pasiteisino. Batelius persiaviau prasidėjus šokiams ir visą vakarą jaučiausi puikiai. Tiesą sakant, niekas net nepastebėjo!
Sulankstomus batelius vežiausi su savimi į povestuvinę kelionę, ten jie taip pat labai pravertė prie įvairių vasarinių suknelių ir kelnių. Vestuvinius perlenkiamus batelius turiu iki šiol!

Ar rekomenduotumėte kitoms nuotakoms perlenkiamus batelius? 

Aušra: Tikrai rekomenduočiau. Visą dieną praleisti su aukštakulniais sunku, todėl vakare Heel Free mane išgelbėjo.

Agnė: Perlenkiami bateliai be galo patogūs, minkšti ir prisitaikantys prie kojos (netrina užkulnio, neskauda pėdos), tad labai rekomenduoju šiuos batelius išbandyti kiekvienai, kuriai svarbu patogumas.

Milda: Žinoma, ypač, kai dabar Heel Free batelius galima įsigyti ir Lietuvoje už žymiai mažesnę kainą. Na, nebent nuotaka norėtų per savo vestuves šokti be batų, o gal ir batus nusiauti iš karto po ceremonijos...

Ar pirktumėte perlenkiamus batelius kitoms progoms?

Aušra: Taip, pirkčiau laisvalaikiui.

Agnė: Perlenkiamų batelių padas minkštas ir elastingas, tad labai patogu su jais žingsniuoti. Tad tokie bateliai tinkami daugeliu atvejų - ir bėgti į darbą, ir pasivaikščioti su draugėmis, ir šokti iki paryčių.
Milda: Aš turiu ne vieną jų porą. Nešuosi į svečius, aviu namuose, kai turime svečių. Neseniai perlenkiamus Heel Free batelius avėjau prie kokteilinės suknelės kaip "pagrindinius" batelius visos šventės metu. Šventė truko beveik visą dieną, tad reikėjo tikrai patogaus apavo, be to norėjau priderinti batelių spalvą prie aksesuarų, tad buvo žymiai pigiau įsigyti sulankstomus batelius, nei ieškoti tinkančių "tikrų" batelių, kuriuos vėliau ko gero retai apsiaučiau.



Šios nuotakos mus tikrai įtikino, kad sulankstomi bateliai nuotakai reikalingi! Linkime ir jums visoms priimti sprendimus, kuriais būsite patenkintos, ir kad jūsų kojos vestuvių dieną nepavargtų!


Autorius: Giedrė

Grįžti atgal

Grįžti i viršų