NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

Kaip rasti tobulus vedėjus? Patarimai iš profesionalų lūpų.

Kaip rasti tobulus vedėjus?  Patarimai iš profesionalų lūpų.

Susižadėjusioms poroms, ruošiantis vestuvių šventei tenka susidurti su galybe rūpesčių ir priimti daug svarbių sprendimų. Vienas tokių – tobulo, gyvenimo šventės vedėjo pasirinkimas. Nuo jo priklauso vakarinės dalies sėkmė. Šesiolika metų renginius vedantis tandemas „Ceremonijos meistrai“ Vitalijus ir Laura tvirtina, kad visiems tinkančios formulės, kaip išsirinkti gerą šventės vedėją nėra.

Individualūs poreikiai

„Kiekvienas žmogus yra individualus, todėl normalu, kad ir poreikiai visų skirtingi. Pirmiausia, atsakykite sau į klausimą, kaip įsivaizduojate vakarinę šventės dalį ir koks turėtų būti vedėjo vaidmuo joje“, -mintimis dalijasi „Teleloto“ vedėjas ir renginių režisierius Vitalijus Zuikauskas.

„Norint išsirinkti tinkamiausią, rekomenduojame susitikti su keliais, savo veikla sudominusiais šventės vedėjais. Neapsiribokite tiktai rekomendacijomis arba vedėjų paruoštomis video iškarpomis. Gyvai susitikus bei pabendravus, daugiau sužinosite apie paslaugos teikėją, jūsų šventei skiriamą laiką, pajusite ar idėjos jums artimos. Kalbėkitės apie šventės formatą, estetiką, požiūrį, iveritinkite vedėjo profesinius įgūdžius, išgirskite kitus profesionalius patarimus. Būtinai pasidomėkite, vedėjo patirtimi vestuvių srityje. Savo šventės valdymą patikėkite tik tam, kuris įgis besąlygišką jūsų pasitikėjimą. Kai tokį rasite, būtinai, pasirašykite paslaugų teikimo sutartį” - pataria Laura.

Nepaisant turimos vakaro vizijos, vedėjas turi būti linksmas, greitai besiorientuojantis ir kūrybiškai prisitaikantis netikėtose situacijose, drąsiai priimantis sprendimus, o taip pat šiltas bei artimas visiems vakaro svečiams.

„Vedejas turi būti “savas”,  kaip bičiulis, neįžeidinėjantis, nežeminantis juokeliais bei nebandantis išjuokti rungtyse dalyvaujančių svečių, - įspėja vedėjų duetas „Ceremonijos meistrai“  - Daugelį bruožų, galite pastebėti susitikimo metu.”

Koks turi būti vakaro scenarijus?

Pirma užduotis, tiksliai išsiaiškinti, lūkesčius ko tiksliai norite šventės metu. Būtina pakalbėti ir apie tai, ko nesinori. Apsitarkite, kokias tradicijas įgyvendinti, kokio pobudžio veikla turėtų būti užimami svečiai – pasyvesne ar aktyvesne, žaidimai individualūs ar komandiniai.

„Malonios staigmenos patinka visoms moterims, tačiau nutylėta planuotojos ar vedėjo inicityva suorganizuota staigmena šventės metu, nebūtinai gali patikti jums. Todėl, būtina kuo detaliau išsiaiškinti vakaro eigą bei visus akcentus,“ - dalinasi patirtimi, sukaupta per daugybę metų, praleistų scenoje, profesionali aktorė ir renginių vedėja Laura Michalkevič-Zuikauskė.

Pagrindinis tikslas, planuojant vakaro programą, tinkamai išdėlioti šventės akcentus išlaikant svečių dėmesį bei vakaro intrigą. Šventė turi prasidėti ramesne veikla, žaidimais, tradicijomis, keliant aktyvumą iki kulminacijos vakaro pabaigoje. Siekiant puikiai išpildyti suderintą scenarijų, pagrindinis vaidmuo tenka vakaro vedėjams. Iš jų nuolatos turi būti tikimasi kažko netikėto, įdomaus. Jei, vakaro metu prakalbus vedėjui, svečiai nenoriai grįžta į savo vietas, vengdami dalyvavimo atrakcijose ar kitoje veikloje, tikėtina, kad vedėjo darbas nėra geras arba programa parinkta netinkamai.

Daugelis porų įsitikinę, jog vakaras turi būti kuo užimtesnis, kad svečiai nepadaugintų ir turėtų veiklos.

“Mūsų manymu, vestuvės turi būti jauki, stilinga ir iškilminga šventė, todėl patariame jos nepaversti vieną po kito vejančių žaidimų ar anekdotų pasakojimo vakaru. Turi būti skirta laiko pasidžiaugti vienas kitu, pabendrauti su svečiais ar tiesiog smagiai pašokti. Kalbant apie šokius, profesionalus renginio vedėjas niekada pats nedirba prie įgarsinimo pulto. Vargu ar vienam įmanoma viską vienu metu padaryti gerai, todėl geriausia kuomet vedėjai, savo komandoje turi patikimą kolegą – DJ. Itin svarbu, kad jie suprastų vienas kitą iš pusės žodžio ir taip padėtų vienas kitam pasiekti tobulos šventės rezultatą”, - pabrėžė profesionalus renginių vedėjų tandemas „Ceremonijos meistrai“.

Vitalijus
Mob. 8-685-44466

www.2mc.lt

www.facebook.com/2mc.lt

Autorius: Vitalijus

Grįžti atgal

Grįžti i viršų