NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

7 patarimai jaunavedžiams iš profesionalaus renginių vedėjo Vytauto Bertašiaus lūpų

7 patarimai jaunavedžiams iš profesionalaus renginių vedėjo Vytauto Bertašiaus lūpų

Vestuvių vedėjas ir fotografai – tai vieni svarbiausių žmonių jūsų vestuvėse (na, po kunigo). Jų indėlį į savo šventę atsiminsite visą gyvenimą. Šimtus vestuvių matęs profesionalus vestuvių vedėjas Vytautas Bertašius moka ne tik sukurti efektingą šou – per savo darbo metus jam yra tekę dirbti kurčnebylių vestuvėse, šventę vesti sugipsuota koja, prieš vidurnaktį ieškoti netikėtai dingusio jaunikio ir mėginti nuraminti pernelyg koketiškai nusiteikusią nuotaką. Kitaip tariant, vestuvių vedėjas yra žmogus, ne tik kuriantis viso vakaro programą, tačiau ir gebantis užglaistyti įvairius nesklandumus, taip, kad dauguma jų net nespėja pastebėti. V. Bertašius su būsimais jaunaisiais dalinasi keliais svarbiais patarimais planuojantiems didžiausią savo gyvenimo šventę.

1. Nuspręskite, kokio stiliaus vedėjas ar atlikėjai geriausiai tiks jūsų šventei


Kas ves jūsų vestuves? Dėdė Antanas? Samdytas piršlys? Vestuvių muzikantai ar profesionalus vedėjas? Galiausiai, kas jose gros? Į šiuos klausimus turite atsakyti pradėdami planuoti vestuves. V. Bertašius sako, jog šiandien 90 proc. jaunųjų pageidauja vedėjo ir didžėjaus. Likę 10 proc. užsisako muzikinę grupę ar kitus atlikėjus. „Pagalvokite, kas jums patiems patiktų, galbūt net pabandykite įsivaizduoti, kad esate vakaro svečiai. Būtinai susitikite su keliais paslaugų teikėjais ir palyginkite jų pasiūlymus. Niekada nesirinkite iš vieno paslaugų teikėjo. Netikėkite, tais kurie sako: tikros vestuvės – tik su vestuvių muzikantais. Neturiu nieko prieš vestuvių muzikantus, tačiau labai rekomenduoju susitikti ir su vestuvių vedėju,“ – sako jis.


2. Rekomendacijos– geriausias būdas atsirinkti paslaugų teikėjus


Vestuvių dieną viskas turi būti idealu. Tačiau kaip išsirinkti pačius geriausius paslaugų teikėjus, jei negalime patikrinti, kaip jie dirba? Vienas geriausių būdų – rekomendacijos. „Žinoma, pasikliaukite ne tik jomis, bet ir atsiliepimais, komentarais internete. Galbūt asmuo, kurį norite samdyti, turi savo internetinį puslapį ar „Facebook“ paskyrą, kur galima pamatyti nuotraukų, vaizdo įrašų? Tai galioja renginių vedėjams, muzikantams, fotografams ar net šventės vietos nuomotojams“, – sako V. Bertašius. Jis pataria nepamiršti paklausti, kiek laiko paslaugų teikėjas užsiima šia veikla, nes pastaruoju metu pastebima tendencija, kad įvairias paslaugas vestuvėse siūlo žmonės, kurie turi pagrindinį darbą, o vestuvėms jiems – tik papildoma veikla ir dar vienas pajamų šaltinis. „Pasitaiko, kad kalbus IT specialistas ar linksmas vadybininkas per labai trumpą laiką virsta „šauniu“ renginių vedėju. Būkite atsargūs, maža paslaugų kaina – dar ne viskas“, – sako pašnekovas. Kokybišką paslaugą gali suteikti tik žmonės, kuriems tai yra pagrindinė profesija, pagrindinė veikla. „Kokybiškas paslaugų teikėjas, niekada nebus pats pigiausias. Beje, prekybos centre greičiausiai neperkate pigiausios grietinės, ar ne? Taip pat nepamirškite, kad profesionalai rezervuojami iš anksto. Visai normalu, kad profesionalus vestuvių vedėjas rezervuojamas likus maždaug metams iki šventės“, – perspėja V. Bertašius.

Love2foto nuotr.

Love2foto nuotr.

3. Vestuvių ceremonija – nei per anksti, nei per vėlai


V. Bertašius pataria planuojant vestuves apgalvoti, kokiu laiku atvyksite į šventės vietą. Kada vyks fotosesija? Po ceremonijos, o gal prieš ją? „Adekvačiai įvertinkite atstumą nuo ceremonijos vietos iki fotosesijos ir vėliau – iki šventės vietos. Tai Jums padės sekti laiką ir nevėluoti į vakarinę dalį. Žinoma, pasilikite laiko vėlavimui, vestuvių dieną ne visada pavyksta į vietą atvykti laiku. Įvertinti, kiek kas gali užtrukti Jums geriausiai padės šventės fotografai, šios srities profesionalai“, – sakė V. Bertašius.


4. Geras vedėjas visada turi savo komandą


Jei nuprendėte savo vakarą patikėti vedejui ir didžėjui, atkreipkite dėmesį, ar vedėjas turi savo komandą, didžėjų, su kuriuo dirba nuolat. Tai – vienas iš veiksnių, rodantis vedėjo profesionalumą. V. Bertašiaus teigimu, geras vedėjas visada turi savo komandą, jauniesiems nereikia rūpintis nei didžėjumi, nei įgarsinimo ar apšvietimo įranga. Taip pat nereikėtų nustebti, jei vedėjas turės savo asistentą ar asistentę – tai normalu. Vakaro programoje naudojami įvairūs rekvizitai, dovanos, todėl asistentas neretai ne tik paduoda daiktus, tačiau ir kuruoja vakaro programą.




5. Dirbtinai nemažinkite svečių skaičiaus


Svečių skaičius vestuvėse – dar vienas klausimas, į kurį turėtumėte atsakyti pradėdami vestuvių organizavimą. Žinoma, dažniausiai vestuvių biudžetas būna ne guminis, o kiekvienas papildomas svečias lemia papildomas išlaidas. Tačiau V. Bertašius sako, jog 35 ar 45 svečiai nedaro didelės įtakos šventės biudžetui. Kodėl? Kiekvienas papildomas svečias „susimoka už save“ įteikdamas jauniesiems dovaną, o nuotakos suknelė, vestuviniai žiedai ar net renginių vedėjas jums nekainuos daugiau, jei dalyvių skaičius netikėtai padidės dešimčia žmonių. O kuo šventėje daugiau artimų žmonių tuo smagiau, ar ne? Žinoma, pasitaiko ir išimčių, pavyzdžiui, jei jūsų šventės vieta negali pasiūlyti papildomai nakvynės vietų, taip pat jei šventė vyksta ne Lietuvoje.


HannaMonika wedding photography nuotr.

HannaMonika wedding photography nuotr.

6. Norite sutaupyti – švęskite šventę darbo dieną arba ne sezono metu


Jei vestuvės – tai tik karštą vasaros dieną! Tačiau galbūt esate iš tų porų, kuriai oro sąlygos nėra tokios svarbios, arba galimybės sutaupyti vilioja labiau, nei saulė? Būtent tokiems, vedėjas V. Bertašius pataria švęsti ne sezono metu. Kodėl? Sezono metu dažnas paslaugų teikėjas šiek tiek kilsteli kainas. Taip pat sezono metu mažėja galimybės derėtis – jei ne Jūs, tai kiti jaunieji užims norimą datą. Sezonui pasibaigus užsakymų kur kas mažiau, todėl koziriai – jūsų rankose. Galite derėtis dėl kainos. „Net neabejoju, kad dauguma vestuvinių paslaugų teikėjų vasario mėnesį pasiūlys mažesnę kainą, nei liepą“, – sako V. Bertašius. Jei vis tik norisi karštos vasaros dienos, tačiau biudžetas – ribotas, lieka dar viena išeitis. Vestuves švęskite darbo dieną, pavyzdžiui, antradienį ar trečiadienį. Tokiu atveju, kaip ir ne sezono metu, už paslaugas sumokėsite mažiau. Gali būti, jog sutaupyta suma leis povestuvinę kelionę į Turkiją iškeisti į poilsį, pavyzdžiui, Maldyvuose. O patiems taupiausiems vestuvių vedėjas pataria šventę švęsti, pavyzdžiui, vasario mėnesio antradienį. „Turėtumėte sutaupyti nemažai“, – šypsosi V. Bertašius.


7. Šventės kulminacija gali buti ne tik fejerverkai


Vidurnaktis – vestuvių šventės kulminacija, kurią įprastai vainikuoja tortas ir fejerverkai. Tačiau jūs galite paieškoti originalių sprendimų ir nustebinti savo svečius. Įvairių šoų vestuvėse mates V. Bertašius dalinasi keliomis idėjomis:


Fakyrų šou – gražu, neįprasta, ypač jei mėgstate šou ir ugnį. Vakaro atlikėjas – puiki staigmena, kai visiems gerai žinomas atlikėjas netikėtai pasirodo laikrodžiams mušant viduranktį, pavyzdžiui, po pirmojo torto gabalėlio atpjovimo.


Šampano piramidė – taip, tai realu ir pastatoma ne tik filmuose. Kai kurie paslaugų teikėjai ir Lietuvoje jau gali pasiūlyti tokią pramogą, o ji atrodo išties efektingai. Lazerių šou – tai ganėtinai naujas ir įdomus šiuolakinių technologijų ir muzikos šou.


Ledo šou – programa, kurios metu iš tikro ledo luito svečių akivaizdoje išpjaunama ar išskaptuojama skulptūra. Tai gali būti, pavyzdžiui, jaunųjų inicialai.


Gintaro dulkės – tai ganėtinai pigus, tačiau efektingas šventės „uždarymo“ būdas. Metant į laužą gintaro dulkes išsakomi linkėjimai jauniesiems. Metant saujelę į ugnį ar ant žvakės liepsnos, ugnis stipriau suliepsnoja. Gintaro dulkių rasite pirkti internete.


Helio balionai su LED lemputėmis viduje - taip pat ne pati brangiausia, tačiau graži ir jauki pramoga šventės kulminacijai. Jos metu kiekvienas svečias turi galimybę sugalvoti norą jauniesiems, ir paleisti šviečiantį helio balioną į dangų.


Galiausiai be visų šių atributų svarbiausia vestuvėse – pašėlusi nuotaika. Baigdamas pokalbį V. Bertašius linki visiems jauniesiems atrasti sau tinkamiausius vedėjus, fotografus bei šventės vietos šeimininkus. Padedant šiems žmonėms vestuvių nuotaikos nesugadins nė prapliupęs lietus, nei nulūžęs batelio kulniukas.


Daugiau infomacijos -

vytautasbertasius.lt  arba FB paskyroje 


Jūras Duo photography nuotr.

Jūras Duo photography nuotr.

Love2foto nuotr.

Love2foto nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Autorius: Straipsnis parengtas kartu su 15min.lt

Grįžti atgal

Grįžti i viršų