NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

Asmeniniai vestuvių portalo MyDAY.lt redaktorės Arminos Staniulienės patarimai.

Asmeniniai vestuvių portalo MyDAY.lt redaktorės Arminos Staniulienės patarimai.

Šį mėnesį su vyru švęsime 5 metų vestuvių sukakties metines. Jei turėčiau galimybę dar sykį suplanuoti savo vestuves, nieko daug nekeisčiau nes man jos buvo nuostabios, išsvajotos ir praėjus tiek metų jos vis dar kelia nuostabias emocijas.

Vis gi yra keli organizaciniai momentai, kuriuos patarčiau apsvarstyti, tikiu, kad jie būtų leidę svajonių vestuvėms vykti dar sklandžiau.

Mūsų vestuves suplanavau vos per 2 mėnesius, be didelio streso ir pagalbininkų būrio (pati turiu pakankamai stiprius organizavimo gabumus), todėl viskuo esu patenkinta, tačiau turint galimybę vestuves susiplanuoti dar sykį , kai ką daryčiau kitaip.

Vestuvių planavimas.

Pirmiausia, vestuvių planavimui naudočiau elektroninį planuoklį www.myday.lt arba spausdintą užrašinę „Vestuvių planuoklis“. Tai padėtų vestuves planuoti šiek tiek organizuočiau ir vienoje vietoje. Netektų raustis tarp lapų krūvos ar ieškoti to pradingusio excel failo kompiuteryje.

Vestuvių kvietimai.

Šį kartą nevargčiau su popieriniais kvietimais, o svečius sukviesčiau naudojant elektroninius kvietimus, o gal ne video žinute - šiuolaikiška, efektyvu ir galimybė sutaupyti biudžete. Svečiai yra gavę tiek visokių kvietimų, kad jų tikrai nenustebinsite nei savo rankomis darytais nei auksu ar perlais dabintais kvietimais.

Vestuvių video.

Vestuvių akimirkoms įamžinti rinkčiausi ne tik fotografą bet ir video specialistą. Esu labai patenkinta mūsų vestuvių nuotraukomis, net ir po 5 metų jos man sukelia emocijasbei šiurpuliukus, tačiau nuotraukos negali pagauti garso, skambančių priesaikos žodžių, iš susijaudinimo drebančių mūsų balsų ir rankų. Būtų nuostabu, turėti video filmą, kuriame galėtume ne tik matyti bet ir girdėti, jausti mūsų emocijas. Svarbu, akd tas filmas būtų trumpas bet jaudinantis (o ne ilgas ir nuobodus).

Vestuvių pagalbininkai.

Būtinai pasisamdyčiau vestuvių dienos koordinatorę ar bent jau svečių vaišinimo paslaugą prie bažnyčios. Tą dieną mano nuostabūs draugai viskuo pasirūpino, tačiau noriu kad man brangūs žmonės galėtų tik mėgautis mūsų švente, o ne turėti papildomų užduočių ir rūpesčių. Todėl profesionali pagalba manau puikiausia išeitis.

Transportas.

Greičiausiai nesamdyčiau vestuvių transporto. Mūsų atveju juo naudojomės labai minimaliai. Vestuvės vyko miesto centre, tad daug važinėti poreikio tikrai nebuvo, o ir svečių niekur vežti nereikėjo. Tad šioje vietoje būtume galėję apsieiti su savais automobiliais. Be to šioje vietoje galima ženkliai sutaupyti vestuvių biuždete.

Vestuvinė suknelė.

Jei dabar tekėčiau suknelę greičiausiai pirkčiau, o ne siūčiau.  Ne dėl to, kad man nepatiko ar netiko mano suknelė, kurią pasiuvo dizaineris. Tiesiog suknelės siuvimo procesas man ne prie širdies, man labiau patinka principas „pamačiau, apsivilkau, įsimylėjau“.

Gėlės.

Kvietimuose svečių prašyčiau nenešti gėlių. Jos nuostabios bet tą dieną jų neįvertini. Deja mes per neapsižiūrėjimą (ir neturėjom atsakingo žmogaus) visas gėles palikome pievelėje prie bažnyčios! Tikrai labai gaila. O net jei būtume jas surinkę net neturėtume namuose tiek vazų, kad visas jas pamerkti. Aišku gera idėja gautas gėles panaudoti jūsų šventės dekore bet čia būtina viską susiderinti su floriste ar dekoratorių komanda iš anksto. Kita puiki idėja, prašyti kad svečiai neštu ne gėles, o įdomias ar prasmingas dovanėles.

Ko tikrai NEKEISČIAU mūsų vestuvėse:

* Pirmiausia, jokiais būdais nekeisčiau savo išrinktojo.

* Vestuves švęsčiau tik vieną dieną. Mums tai tikrai pasiteisino.

* Būtinai daryčiau dviejų dienų fotosesiją (antrą dieną važiavome į pajūrį su fotografais).

* Per daug nesukčiau galvos dėl dekoro, kvietimų ir pan. Tai tik detalės.

* Neturėčiau pulko.

* Jokiais būdais negaminčiau kvietimų ir dekoro elementų pati.

* Nepersistengčiau su alkoholiu. Yra ir kitų progų nusigerti bet tegul tai būna ne mūsų vestuvės.

* Kviesčiau tik tuos žmones, kuriuos noriu matyti savo vestuvėse, o ne tuos kuriuos „reikia“ kviesti.

* Prašyčiau svečių vaikus palikti namuose, tai pasiteisino.

* Ramiai miegočiau naktį prieš vestuves nes tai labai svarbu.

* Tą dieną neleisčiau jokioms smulkmenoms sugadinti man nuotaikos. Mūsų vestuvių nesugadino net lietus.

* Mėgaučiausi kiekviena tos dienos akimirka – jos neįkainojamos!

Armina Staniulienė
Mob.: +370 61245994
[email protected]
Pamėnkalnio g 5-31, Vilnius
www.myday.lt

Autorius: Armina Staniulienė

Grįžti atgal

Grįžti i viršų