NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

Vestuvių svečio apranga

Vestuvių svečio apranga

Vestuvių svečio apranga

Vyrams skirtose vestuvių aprangos rekomendacijose daugiausia dėmesio skiriama jaunikio aprangai, o vestuvių svečio išvaizdos klausimas menkai teaptariamas. Vis dėlto ir svečiams galioja kelios aprangos taisyklės, padėsiančios suspindėti šventėje. Nederama svečio apranga gali būti suprasta kaip nepagarbos jaunikiui ir jaunajai ženklas. Iš svečio išvaizdos gali būti sprendžiama, ar jis stengėsi atrodyti elegantiškai ir patraukliai. Tad jei ieškote patarimo, kaip pasipuošti šventei, kurioje dalyvaujate kaip svečias, jį rasite šiame straipsnyje, skirtame vestuvių stilistikai.

Patirtis rodo, kad dauguma svečių, deja, neišmano, kokia apranga yra tinkama vestuvėms. Dažnai vyrai  griebiasi tokių aprangos detalių, kuriomis siekia bet kokia kaina suteikti savo išvaizdai neformalų akcentą, lyg bijotų atrodyti pernelyg elegantiškai.

Vyrų aprangos taisyklės aiškiai apibrėžia, kas tinka iškilmingai progai, o kas – ne. Šiuo klausimu visai nebūtina būti ekspertu, nes nemažai gerų patarimų galite gauti mūsų  parduotuvėje E&M Gentlemen store. Tokiu būdu, nerizikuojate padaryti neleistinų klaidų.

Klasikinis kostiumas

Klasikinis kostiumas vestuvėms – tai skoningas pasirinkimas. Geriausia rinktis tamsiai mėlyną, tamsiai pilką ar grafito spalvos kostiumą. Juodą spalvą pamirškite. Nerizikuokite ir nesirinkite smokingo, nes galite atrodyti formaliau už jaunikį. O būtent jis ir jaunoji turi būti šventės dėmesio centre. Juk nenorėtumėte, kad kažkas jus palaikytų jaunikiu. Geriausia, jei švarkas yra užsegamas dviem sagomis ir turi įprastinius atvirus atlapus. Svarstytini smailūs atlapai, tačiau būtina atminti, kad vilkėdami tokį kostiumą galite atrodyti elegantiškiau už jaunikį. Dėl tos pačios priežasties venkite dvieilio kostiumo, kuris, palyginti su vieneiliu, yra daug formalesnis.

Gerai pasiūtas tamsiai mėlynos ar pilkos spalvos kostiumas yra puiki investicija. Toks kostiumas tarnaus ilgus metus, ir ne tik vestuvių proga. Jo dalis galima kombinuoti su kitomis kelnėmis ar marškiniais.  Tai yra kiekvieno vyro garderobo pagrindas.

Avalynė

Avalynė turi būti pakankamai formali tokiai šventei.
Geriausiai tokiems oficialiems renginiams tinka Oksfordo stiliaus batai. Batai turi būti kuo paprastesnės formos, su kuo mažiau puošybos elementų. Geriausia, jei batų suvarstymas yra uždaro tipo, kaip Oksfordo stiliaus batų. Tai suteikia avalynei paprastą elegantišką formą.

Vasarą galite rinktis klasikinius elegantiškus mokasinus, vadinamuosius penny loafers iš lygios odos. Zomša tokia proga atrodys pernelyg neformaliai. Juodi batai oficialiems renginiams tinka labiausiai. Jie dera su tamsiai mėlynomis ir pilkomis kelnėmis, t.y. būtent su tomis spalvomis, kurias paprastai renkamės vestuvėms.

Rudos spalvos batai yra rizikingas pasirinkimas, o kai kurie šį pasirinkimą laiko tiesiog nepriimtinu. Kita vertus, jei renkamės mažiau formalią aprangą, tarkime, smėlio ar šviesiai pilkos spalvos chinos kelnes, tokiu atveju juodi batai netinka. Nepamirškite batų rūpestingai nublizginti. Tai ypač liečia batų noseles ir kulnus.

Kojinės vestuviniams batams

Vestuviniams batams tinkamų kojinių pasirinkimas taip pat reikalauja delikataus požiūrio.
Kojinės derinamos prie batų ar kelnių. Pasitelkite fantaziją ir suderinkite kojinių spalvą su kaklaraiščiu ar kišenine nosinaite. Kojinės turi būti iš lygios medžiagos. Jei vis dėlto pasirinksite raštuotas kojines, pageidautina, kad raštas nebūtų pernelyg ekstravagantiškas. Žirneliai būtų nebloga idėja.

Kojinės turi būti aukštos. Atsisėdus neturi matytis blauzda.

Nosinaitė vestuvėms

Klasikinė balta nosinaitė yra nepakeičiama, taip pat ir vestuvėse.
Atėjus eilei pasirinkti kišeninę nosinaitę, dauguma netenka kantrybės. Nedažnas vyras ją teprisimena, negana to, paplitusi nuomonė, kad kišeninė nosinaitė yra pernelyg ekstravagantiška. Tokia nuomonė yra klaidinga, nes nosinaitė yra tradicinė neatskiriama klasikinės elegancijos dalis. Tad kišeninė nosinaitė gali tapti įdomiu aprangos akcentu ir sumaniai papildyti aprangos stilių.

Geras pasirinkimas yra šviesių spalvų vienspalvės ir smulkių raštų šilkinės nosinaitės. Vasarai puikiai tinka lininės, nes lino audinys yra šiurkštus ir puikiai fiksuojasi kišenėlėje. Svarstytinos ir nosinaitės, kurių kraštai įrėminti kontrastinga spalva. Geometrinis ar kitoks sudėtingas raštas nebus klaida, tačiau pasistenkite, kad raštas ar piešinys nebūtų rėksmingas. Drąsius sprendimus pasilikite kitoms progoms. Nepamirškite suderinti nosinaitės su apranga, tačiau nesirinkite tokios pat kaip kaklaraištis.

Marškiniai vestuvėms

Elegantiškais negalima pripažinti vyrų, kurie į vestuvių šventę atvyksta pasipuošę trumparankoviais marškiniais. Prekybininkus, siūlančius tokius marškinius vilkėti su kostiumu, reikėtų kažkaip bausti. Kaip bebūtų liūdna tai pripažinti, bet ši tendencija vestuvėse vis dar stebima. Vestuvių iškilmėms tinka klasikiniai marškiniai ilgomis rankovėmis ir manžetais, kurie užsegami sagomis ar sąsagomis. Jei kalbėti apie spalvą, puikiai tinka klasikinė balta marškinių spalva. Be to, priimtinos mėlyna ir rausva spalvos. Venkite margų, pernelyg tamsių ar blizgių spalvų marškinių, nebent tai yra teminės vestuvės.

Visos marškinių sagos turi būti užsegtos. Gili iškirptė yra moterų prerogatyva, ypač oficialiomis progomis. Ir jokiu būdu nevilkėkite į kelnes nesukištų marškinių! Marškiniai turi būti be išlygų sukišti į kelnes, išlyginti ir gražiai priglusti – virš diržo neturi susidaryti marškinių klosčių. Jeigu marškiniai per juosmenį yra per platūs, juos būtina susiaurinti arba tinkamai sukišti į kelnes. Puikus sprendimas yra marškinių petnešos.

Kaklaraištis vestuvėms

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus vestuvinės aprangos akcentas yra kaklaraištis arba peteliškė. Atvykti į vestuvių šventę nuogu kaklu yra tiesiog neleistina. Vestuvinės aprangos kaklaraištis turi būti vienspalvis arba dekoruotas švelniu raštu. Patartina rinktis prislopintas spalvas (mėlyną, tamsiai mėlyną, bordinę, avietinę, pilką). Ryškus kaklaraištis nėra klaida, jeigu vestuvės turi spalvos kodą.

Nepatariama derinti kaklaraiščio su jaunikio apranga – tai blogo skonio ženklas.  Jūs nesate dvyniai, kuriems mama perka vienodus drabužius. Jūsų ryšiui su draugu pabrėžti turėtų užtekti fakto, kad jūsų abiejų apranga yra vienodo formalumo lygio. Tik tiek.

Tinkamiausias vestuvėms yra šilkinis geros kokybės kaklaraištis. Megzti šilkiniai irgi tinka,  jie yra ne tokie oficialūs. Bet kokiu atveju pamirškite sintetiką, pvz., poliesterį ar mikrofibrą. Kaklaraištis turi būti aprangos puošmena, pasiūta iš kokybiškos medžiagos, o ne pigi plastiko imitacija. Jeigu šioje srityje nesate itin patyręs, atvykite į mūsų saloną EŲ&M Ties Gentlemen store, mes padėsime Jums išrikti tinkamiausią kaklaraištį. Arba bent jau  patikrinkite etiketėje nurodytą gaminio sudėtį, nes ne paslaptis, kad ir prabangiausi butikai nevengia siūlyti savo klientams sintetinių gaminių. Taip pat pažymėtina, kad vestuvėms netinka ploni kaklaraiščiai.

Pabaigos žodis

Tikimės, kad perskaičius šias rekomendacijas abejonių dėl to, kaip derėtų rengtis vestuvių svečiui, nebeliks. Tinkama apranga yra pagarbos jaunikiui ir jaunajai ženklas. Vėliau, peržvelgdami nuotaikingas vestuvių nuotraukas, netruksite įsitikinti, kaip atrodėte nepriekaištingai. Būtinai išbandykite mūsų patarimus – juk neverta švaistyti laiko tam, kad atrodytumėte viso labo pusėtinai.

E&M Ties Gentlemen store
Adresas: Etmonų g. 1/Didžioji g.39, Vilnius
Darbo laikas: Pr-Pn 11-19; Št - 11-18; Sk 11-17.
Tel.: +37064691617
El. paštas: [email protected]
www.emties.lt
www.facebook.com/EM.TIES

Autorius: E&M Gentlemen store

Grįžti atgal

Grįžti i viršų